Yaz aylarının başlamasıyla birlikte güneş ışınlarının yeryüzüne en dik geldiği ve zararlı etkilerinin en yüksek olduğu 10:00 – 16:00 saatleri arasında çocuklarınızı mümkünse dışarıya çıkarmayın. Bu saatlerde dışarıda oynamalarına izin vermeyin. Oyun ihtiyaçlarını akşam saatlerinde değerlendirmesini sağlayarak çocuklarınızın güneşte kalma süresini yavaş yavaş uzatın.
Sıcak havalarda çocuklarımızın vücudunu susuz bırakmamak için yaşanan sıvı kaybını gidermek için çocuğunuzun bol bol su içmesini sağlayın . 1-3 yaş grubundaki çocuklar susadıklarını fark edemedikleri gibi bazı çocuklar bunu dile getirmezler bu yüzden çocukların susamalarını beklemeden gün içinde beklemeden 1-1.5 litre suyu güne yayarak içirmeyi alışkanlık haline getirin.
Çocuklarınızla dışarı çıkacaksanız çocuğunuzu dışarı çıkarmadan en az 30 dakika önce, 1 yaş altı ise +50, 1 yaş üstü ise +30 koruma faktörlü güneş koruyucu kremi cildine uygulayın. Dışarıda kalma süreniz uzayacaksa güneş kremini mutlaka tekrar çocuğunuzun cildine uygulayın. Çocuğunuzun güneş ışınlarından dolayı daha fazla terlememesi için vücudunun hava alabileceği bol, pamuklu, açık renkli kıyafetler giydirin ve bunları sık sık değiştirin. Yüzünü güneş ışınlarından korumak için yüzü koruyan ve açık renkli şapka ile başının direkt güneş ışığıyla temasını önleyin. Gün içerisinde sık sık ılık su ile duş almasını sağlayın.
Özellikle sıcak havalarda çocukların vücut ısıları hızla yükselebiliyor. Mümkün olduğunca çocuklarınızı güneş gören kapalı ortamlardan uzak tutun. Yaz aylarında çocuklarınızı yağlı, baharatlı ve fazla şekerli gıdalardan da uzak tutun.