Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte su tüketimi artarken pet şişelerde satılan sular daha fazla tercih ediliyor. Pet şişeler gün içinde güneş ışınına maruz kalırken özellikle trafikte satılan ve arabalarda da bırakılarak saatlerce güneşe maruz kalan bu suları tüketmenin sağlık açısından zararlı olduğu konusunda uzmanlar uyarmaya devam ederken pet şişenin içeriğinde bulunan ‘bisfenol’ adlı kimyasalla birlikte pet şişe ve damacana hammaddesi ,bisfenol, adı verilen bir kimyasal madde içeriyor. Bu kimyasal madde vücut için zararlı olan bir zehirdir. Güneş ışığına uzun süre maruz kalan pet şişeler ve damacanaların hammaddesi olan bisfenol maddesi açığa çıkar. Çıkan bu madde insanlarda sağlık problemlerine yol açar
Uzun süre güneş altında bekletilen damacana kansere yol açtığı gibi obezite ve diyabet riskini arttırdığı gibi erkek çocuklarda meme gelişimine dahi yol açabilir. İleri safhalara kısırlık riski dahi yaratırken aynı zamanda kalp hastalıklarına zemin yaratır. Hamile kadınlarda erken doğumlara yol açtığı gibi doğan yeni bebeklerde gelişim geriliğine yol açabileceği için bu maddeden ve dolayısıyla pet şişe ve damacanadan uzak durmamız gerekir.
Suların güneş görmeyen yerlerde saklanılması gerekir. Bu güneş görmeyen gölgelik bir yer olabilir. Ama mümkün olduğunca suyumuzu cam şişelerde muhafaza etmemizin sağlığımız için faydalı olacağıdır. Pet şişe kullanan bir kişinin her gün üç saat süreyle güneşe maruz kalan suyu kullanması o kimyasalı vücuduna alması demektir.