Kış aylarının gelmesiyle birlikte değişen hava olayları nedeniyle vatandaşların influenzaya yakalanma durumunda artış gözlenir. Bu yüksek ateş, hırıltılı öksürük ve burun akıntısı gibi belirtilerin baş gösteren kişilerde alerjik bir rahatsızlık varsa bu kişiler bu gribal enfeksiyonları daha geç atlatırlar. Bu hastalıkların tedavi sürecinde özellikle hastaların ve yakınlarının hijyene çok dikkat etmesi gerekir.
Grip hastalığına yakalanan bir çok insan psikolojik olarak domuz gribine yakalnma ihtimalini düşünür. Bu gibi durumlarda özel testler sonucu kişinin domuz gribine yakalanıp yakalanmadığı öğrenmemiz mümkündür. Günümüzde meydana gelen gribal enfeksiyonlarda influenzaya B dediğimiz, bildiğimiz basit gribal enfeksiyondur Ama hastalığın emareleri domuz gribini andırdığı için özellikle çocuklarda ve yaşlılarda tedavi sürecinin uzaması insanların domuz gribine yakalandığını düşünmesine yol açabiliyor.
Influenzaya belirtisi olarak öksürük, burun akıntısı, yüksek ateş ve yaygın vücut ağrılarını söyleyebiliriz. Aslında normal gribal enfeksiyon ile domuz gribi enfeksiyonlarındaki belirtiler hemen hemen aynıdır. İlaç tedavilerinde hasta farklı komplikasyonlar konusunda uyarılmalı, hırıltılı öksürükler geçmediğinde ve özellikle düşmeyen yüksek ateş gibi durumlarda mutlaka uzman doktorlara muayene olmakta büyük fayda vardır.
Ama tabi bu belirtilerin uzun süre devam etme sebeplerinden birisinin de
alerjik bir rahatsızlığına sahip olmanız da olabilir. Alerjik rahatsızlıkları
olan kişilerin gribal enfeksiyonları çok geç atlattığı tıbbi olarak ispatlanmıştır.
Kişilerin muhakkak alerjik test yaptırmaları önerilir. Ayrıca bu tarz
rahatsızlıklarda hijyen kurallarına riayet edilmemesi durumunda hastalığın
seyri daha ağır ve daha uzun olabilir.