Kış aylarında insanların genelde daha hareketsiz yaşaması sağlık beslenmeleri de beraberinde getiriyor. Bunun sonucunda da vücudun gün içerisinde harcadığı enerji miktarını da azaltıyor. Hareketsiz yaşama aynı zamanda sağlıksız beslenme eklendiğinde vücudun direncini kırarak hastalıklara daha çabuk yakalanma riskini de beraberinde getiriyor.
Kış aylarında, soğuk havadan etkilendiğimiz için daha çok gribal enfeksiyonlara yakalanırız. Gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için önlem olarak kış mevsiminde bol bol C vitamininden zengin besinler tüketilmelidir. Kış mevsiminde tüketmemiz gereken besinlere örnek vermek gerekirse Portakal, mandalina, kivi ve greyfurt gibi meyvelerinin yanı sıra; kırmızı biber, kırmızı pancar, turp, kereviz, ıspanak, pırasa, lahana ve pazı gibi besinleri bir kalemde sıralayabiliriz. Kış aylarında sağlıklı beslenme için sebze ve meyve gibi besinleri en az 5 porsiyon tüketmemiz gerekmektedir.
Kış aylarında balık soframızda eksik etmememiz gereken besinlerin başında gelir. Haftada en az 2 kez balık tüketimi yapmamız gerekir ve içerdiği omega 3 yağ asidi vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kış aylarında mümkün olduğunca güneş ışınlarından faydalanmamız gerekmektedir. D vitaminin en büyük kaynağı gün ışığı yani güneştir.
Yine kış aylarında bol bol bitki çayları, taze sıkılmış meyve suları tüketilmeli, akşamları da “abur cubur” olarak tabir ettiğimiz çerezlerden muhakkak uzak durmalıyız. Aynı zamanda kış aylarında düzenli su tüketimi yapmalıyız ve bu kişilerin kilolarına orantılı olarak kilogram başına 35 ml. su tüketmek anlamına gelir.