Sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte güneş çarpmaları da yaşanmaya başlıyor. Peki sıcak çarpmalarını engellemek için ne yapmalıyız.
Günde en az 3 litre su tüketmeli ve sıcak havalarda kafein ile alkolden uzak dururken yiyeceğimiz yemeklerin sindirimi hafif olmasına dikkat etmeliyiz. Sıcak havalarda ızgara, kızartma ve asitli içeceklerden mümkün olduğunda uzak durulmalı
Yaz aylarında vücudu saran dar giysilerden uzak durmalı, açık renkli, sentetik olmayan ince kıyafetler tercih edilmelidir.
Mümkün olduğunca güneş altında bulunmamalı, güneş altında olacaksak şapka, güneş gözlüğü ve şemsiye kullanmalıyız. Ayrıca bunlara takviye olarak da güneş kremi de kullanılması tavsiye olunur.
Yaz aylarında uzun ve yorucu aktivitelerden uzak durmalı, spor yaparken de sabahın erken saatleri ile akşam saatleri tercih edilmelidir. Gün içerisinde sık sık duş alınması tavsiye edilir.
Park etmiş araçlar içinde uzun süreli vakit geçirilmemeli, camlar açık dahi olsa araç içinde sıcaktan dolayı güneş çarpmasına maruz kalabiliriz.
Çalışma saatlerinizi mümkün olduğu müddetçe sıcak saatler yerine daha serin saatlere ayarlamalısınız. Zira sıcak havalarda göstereceğiniz performansla, serin bir ortamda göstereceğiniz performans arasında büyük ölçüde fark olacaktır.
Kronik rahatsızlığınız varsa saat 10:00 ve 16:00 arasında dışarı çıkmamaya özen göstermeli ve çıkıldığı takdirde bol su tüketilmelidir.
Sıcak hava dönemlerinde vücudu soğutmanın en kolay yolu klimadır. Ama bu demek değildir ki klimayı açıp karşısına oturalım. Bu dönemde klimaları muhakkak bilinçli olarak kullanalım.