Diş Hekimi Sevgi Fıratlıoğlu salgın hastalıkların diş hekimleri için yeni bir konu olmadığını belirterek pandemi dönemi öncesinde de tedavilerde koruyucu ekipman, maske ve siperlikleri önlem amacıyla taktıklarını söyledi. Koronavirüs korkusu yüzünden hastalardan diş tedavilerini aksatmamalarını isteyen Dr. Fıratlıoğlu, tüm diş hekimi arkadaşlarımız randevuları muhakkak kalabalık olmayacak şekilde ayarlalar ve kabul ettikleri hastalarının HES kodu alınarak hasta tedavisi yapıldığını belirtti.
Diş hekimi Dr. Sevgi Fıratlıoğlu üst solunum yollarının ağız hijyeni ve enfeksiyonlardan etkilendiğini belirterek koronavirüsün solunum yoluyla bulaştığından dolayı ağız hijyeninin önemine dikkat çekerek geciktirilen tedaviler koronavirüse yakalanıldığında hastanın vücut direncini daha da düşürür” dedi.
Ağız hijyeni için kullanılan ağız gargaralarının içeriğinde alkol bulunduğunu ancak koronavirüsü yok etmek için yüzde 60 ila 80 oranında alkol gerektiğini söyleyen Dr. Fıratlıoğlu, “Ağzı hijyeni için yüksek alkol oranı ile gargara yapıldığı takdirde ağzınızı tahrip edersiniz. Ağız gargaralarının koronavirüsü önleme gibi bir özelliği yoktur. Ağızdan kontrolsüz olarak alınan sirke ve diğer malzemelerin kullanımı ağız sağlığı konusunda ciddi tehlikeler oluşturur. Bu tarz ürünleri diş hekimlerinize başvurarak kullanmanız en doğrusudur” dedi.
Pandemi döneminde bir çok hastasının ağzında yara ve renk değişikliği gördüğünü dile getiren Dr. Fıratlıoğlu “Bunun sebebini hastalarıma sorduğumda hastalarımın neredeyse tamamı koronavirüsten korunmak için sirke ve karbonatlı suyla gargara yaptıkları cevabını aldım. Bu yöntem koronavirüsten korumak bir yana kişilerde bir çok hastalığa sebep olur” dedi.