Tüm dünyayı etkileye koronavirüs salgını sonrası yapılan araştırmalarda özellikle riskli durumu olan yani tansiyon veya şeker hastalığı bulunan, toplu taşımayı aktif kullanan hamilelerin aşı olmasının önemini ortaya çıktı. Toplumumuzda hamileliğin ilk 3 ayında koronavirüs aşısı olunabilir şeklinde bir yaklaşımımız var. Yapılan bilimsel araştırmalarda koronavirüs aşısıyla oluşan antikorların sadece anneyi değil aynı zamanda bebek kordonu vasıtasıyla bebeği koruyacağına dair kanıtlar ortaya çıktı. Bu araştırmalar ışığında anne adaylarının koronavirüs aşısı yaptırmaları gerekmektedir.
Kısıtlı yapılan araştırmalarda koronavirüs aşılarının düşükleri tetiklediğine dair ciddi ve net bir bulguya rastlanmamıştır. Yapılan araştırmalarda 35 bin hamile anne adayı üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda anne adayının aşı olduktan sonraki verileri incelenmiş ve gebelikte aşı olan kişilerin düşük veya erken doğum oranlarının salgın öncesi dönem ile aynı düzeyde olduğu bulunmuştur.
Aşı sonrası anne adaylarının bazıları aşı yerinde ağrı ve hafif ateş yaşayabilirler. Zaten bu tip reaksiyonlar zaten sağlıklı insanlarda da görülmektedir. Kendinizi, bebeğinizi ve ailenizi korumak için doktorunuzla görüş alışverişi yaptıktan sonra herhangi bir sakınca görülmediği takdirde koronavirüs aşınızı yaptırmanızda bir sakınca yoktur. Zaten hiçbir aşı %100 etkili değildir. Koronavirüs tanısı alan ve aşısız olan gebelerde, annede hayati tehlike yaratacak şiddetli infeksiyon olasılığı, ölüm riski, bebekte gelişme geriliği ve ölüm sıklığı yaklaşık 2-3 kat fazla olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür.