Depresyonla mevsimlerin ve adet döngüsünün bir ilişkisi vardır. Döngüsel ritimlerin başında gündüz ve gece döngüsü vardır. Bu da uyku sağlığının ve depresyonun en güçlü belirtilerinden biridir.
Uykunun depresyonu azaltabileceği gibi arttırabileceği de bilinmektedir. Depresyonda iken uykuya dalmak güçleşebilir. Uyurken uykumuz bölünebilir, hatta sonrasında bir daha uyuyamayabiliriz. Bu tip sorunlar ilerleyen günlerde uyku zamanımızı değiştirebilir. Erken uyuyup erken kalkmak veya geç uyuyup geç kalkmak gibi.
Düzenli uyku ruh sağlığımız için çok önemlidir. O yüzden uyku düzenimizi mümkün olduğunca korumalıyız.
Mevsimlere göre depresyonlar mevcuttur. En çok bilinen mevsimsel depresyon kış ayları olarak bilinse de yaz aylarında da mevsimler depresyonlar vardır. Kış aylarında ki depresyonlar daha çok melankoli ile seyrederken yaz depresyonları hafif uyarılara karşı aşırı tepki verme daha hakimdir. Her iki mevsimsel depresyonda alkol ve madde kullanım bozuklukları yönünde risk taşır.
Kış aylarında yaşanan depresyonlarda fototerapinin önemli bir tedavi seçeneğidir. Bu tedavide geliştirilmiş bir alette, ışık kaynağına belirli aralıklarla ve belirli sürelerle hastanın bakması istenir. Bu süreler ve uygulamanın hangi zaman aralığında yapılacağı hastanın durumuna göre belirlenir. Koruyucu olarak her bireyin günlük en az yarım saat günışığına maruz kalmasını önerilir.