Kültür Elçileri Topluluğu halk oyunları ve halk müziği saz sanatçıları ve eğitimcilerinden oluşturularak çocukların gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalarına devam ediyorlar. Çocukların halk oyunlarını öğrenirken kas ve kemik dokularında gelişme sağlarken aynı zamanda çocukların denge ve hareket becerilerinde artma, ve yaşam kalitesini arttıran düzenli uyku, kan basıncı, stres ve gerginlik üzerinde pozitif etki sağladıklarını ifade ettiler .
Çocukların gelişimden fiziksel gelişimden beyinsel gelişime kadar önemli bir etkiye sahip olan halk oyunlarının çocukların eğitime faydaları saymakla bitmez.
*Halk oyunları çalışmaları esnasında müzik, ritm ve hareket bütünlüğü ile yapılan figürler sayesinde çocukların, birden fazla duyu organını ve beyninin farklı bölümlerini çalıştırır. Böylelikle çocukların zeka kavramı yaşamalarını sağlar ..
*Halk oyunlarında ekip başı olan çocuğa liderlik ruhunu aşıladığı gibi aynı zamanda bir çocuğun sorumluluk sahibi olması dikkat yönünü geliştirmesini sağlar.
*Çocuğun gerçek anlamda sosyalleşme yönünü geliştirerek grupla hareket edebilme yetisi kazandırır.
*Sergilenen gösteri sayesinde seyirciden aldığı takdir sonrası kendisine olan özgüvenin gelişmesine yardımcı olur.
* Çocukların akranları rol modeli olma özelliğini aşıladığı gibi aynı zamanda toplum içerisinde örnek olma yönünde gelişimler sağlar ve bu çocukların hayatlarına düzen, disiplin ve daha kaliteli bir yaşam bicini sergilemesinde yardımcı olur.