Pandemi sonrasında ülkemizde üniversite ve MEB’e bağlı okullarda milyonlarca öğrenci uzaktan eğitimle ders almaya başladı. Ülkemizde teknoloji bağımlığının had safhada olduğu bir dönemde bu durum hem çocukları hem yetişkinleri tehdit etmeye devam ediyor.
Günün büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiren bir çocuğun aklı devamlı olarak oyunlarda ve sosyal medyada kalıyorsa, uyku düzeni bozulmuş yemeklerini dahi bilgisayar ve telefonu başında yiyorsa o çocuk teknoloji bağımlısıdır. Bu tarz bağımlı çocuklar bilgisayar ve cep telefonlarını istedikleri zaman kullanmadıkları zamanlarda asabi ve öfkeli olabilirler. Bu beraberinde çocuğun derslerine olan ilgisini, spordan uzaklaşasına neden olurken artık yavaş yavaş hareketsiz yaşamayı tercih etmeye başlamıştır ve bu sağlık olarak ciddi bir risktir.
Teknolojik bağımlılık can sıkıntısıyla başlar. Bağımlı olan çocukların uğraşları yoktur. Kendisine zaman sınırlaması koyamaz hale gelir. Bu tarz eğilimleri olan çocukların kitap okumaya ve spor yapmaya teşvik edilmesi gerekir. Yavaş yavaş teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak için çocuklarımızla daha çok vakit geçirmeliyiz ve bunu çocuklarımıza aşılamalıyız.
Teknoloji bağımlığı yüzünden çocuklarımızın eklem ve kaslarında büyüme hızı yavaşlar. Bu beraberinde kemik gelişimini de etkilerken aynı zamanda çocuğun psikolojik sorunlar yaşamasına ve kendisini yalnız hissetmesine neden olabilir. Kendisini toplumdan ve arkadaşlarından soyutlamaya başlar. Bu ileriki yaşlarda psikolojik sorunlarının artmasına ve normal gelişimini ciddi olarak etkiler.