Özellikle çocuklarımızda küçük yaşlarda yaşanan kepçe kulak sorunu ileride kendiliğinden düzelir veya çocuğun yaşı ufak diyerek erteleniyor. Ama çocuklar için kepçe kulak sorunu okul yıllarında içine kapanıklığa ve sosyalleşmemeye neden olabiliyor.
Op. Dr. Ercan Cihandide, “Çocuklarımıza yapılan kepçe kulak ameliyatlarında sadece kulak geriye alınmıyor, ameliyatla birlikte çocukların yaşadığı travmalarını izleri de silinerek çocuk hastalarımız çok mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar” dedi.
ÇOCUKLARIN KULAK GELİŞİMİ 6 YAŞINA KADAR SÜRÜYOR
Çocukların 5 ile 6 yaş aralıklarında %97 oranında kulağının fizyolojik gelişmesi tamamlanmış olur diyen Op. Dr. Ercan Cihandide, “Bir çocuğun tüm vücudunun gelişimi 18 yaşına kadar devam ederken kulağının fizyolojik büyümesi bu yaşlarda bitiyor. Kulak estetiği dediğimiz olay için de bu yaşlar çok uygundur. Kepçe kulak ameliyatı için 18 yaşına kadar beklenmesine de ayrıca gerek yoktur. Hatta bu tip ameliyatların okul öncesinde yapılarak çözülmesi çocuğun okul hayatında yaşayacağı travmaları önlemesi açısından da büyük bir önem taşıyor” şeklinde konuştu.
KULAĞIN KENDİ DOKUSU İLE OPERASYON YAPILIYOR
Çocuklarda oluşan kepçe kulak deformasyonunun çözümü için son 50 yıldır uygulanan klasik cerrahiye alternatif olarak 11 yıldır kendi yöntemi olan “Cihandide yöntemi”ni kullandıklarını anlatan Op. Dr. Ercan Cihandide, “Bizim yaptığımız kulağın kendi dokusunu kullanarak kulağın arkaya doğru yatırıyor ve böylece narin bir kulağa sahip olabiliyorlar. Bu ameliyatlarda dikiş atmak zorundayız, dikişsiz ameliyat sadece yanıltıcı bir tabirdir” açıklamasında bulundu.
Yapılan operasyonlarda kulak çevresine lokal anestezi yapıldığını, her bir kulak için yapılan işlemin ortalama 45 dakika sürdüğünü ve operasyonun yaklaşık 90 dakika içinde bittiğini, çocukların bir gece hastanede kaldıktan sonra taburcu edildiklerini” söyleyerek sözlerini tamamladı.