Ramazan ayında iftar sofralarımızdan eksik etmediğimiz hurma bağışıklığı arttırdığı gibi aynı zamanda içerdiği potasyum, magnezyum, bakır ve B vitaminleriyle büyük bir önem taşır. Hurma sayesinde hem tok kalmamız sağlanırken oruç tutacakların muhakkak kullanması tavsiye edilir. Günde 3 adet tüketilen hurma bir porsiyon meyveye denk gelmektedir. Diyabet hastalarının da yanında bulundurmasında fayda olan hurma sayesinde kan şekeri salınımı daha kontrollü olacaktır.
Hurma kişiyi tok tuttuğu gibi aynı zamanda özellikle pandemi döneminde bağışıklığı daha da güçlendiriyor. Oruçlu iken gündüz baş ağrısı yaşayan insanların sahurda kullanacakları hurma sayesinde ağrılarında azalma sağladığı klinik olarak tespit edilmiştir. Ramazanda vücudumuzdaki sıvının azalması yüzünden yaşanan kabızlık gibi sindirim sorunlarına hurma bire bir iyi geldiği gibi aynı zamanda kalp sağlığına iyi geldiği gibi kan basıncını dengeleyerek tansiyonun düzenlenmesine yardım ediyor.
Hurmanın barındırdığı potasyum sayesinde kas ve eklem ağrısı, kramp, yorgunluk ile halsizlik gibi semptomlara iyi geldiği, içerdiği kalsiyum sayesinde de kemik yapılarını güçlendirmektedir. Özellikle yaşlı kadınlarda sık görülen osteoporoz riski için hurma öneriliyor.
Hurma aynı zamanda içerdiği C vitamini özelliğiyle cilt sağlığına iyi geldiği gibi hurmanın mide asidini dengelediği ve ani acıkma ile mide yanmalarını önlediğini bilinmektedir.