Pandemi döneminin başlamasının ardından uyuz vakalarında büyük artış dikkat çekiyor. Uyuz rahatsızlığına yakalanan kişilerin cildinde kaşıntı ve döküntüye neden olurken uyuz hastalığı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artış gösterirken, hastalığın son derece bulaşıcı olduğu belirtiliyor. Uyuz rahatsızlığı yaşayan kişilerin geceleri daha yoğun bir şekilde kaşınmasına neden olurken uyuz hastalığı tedavi edilmediğinde döküntü ve yara oluşumunu beraberinde getiriyor.
Pandemi döneminde kalabalık ailelerde ev içi temasın fazla olmasından dolayı hızla yeni uyuz vakaları yaşanırken yaşanan kaşıntıyı basit alerjik bir olay olarak gören aile fertlerinin zamanında doktora gitmemesinden dolayı tedavisinin uzun sürdüğüne dikkat çeken uzmanlar hastaların aile bireyleriyle birlikte izole olarak tedavi sürecini geçirmelerini öneriyor.
Erken tanı ve tedavinin önemine değinen uzmanlar hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak özellikle gece yaşanan ve aile bireylerinde yaşadığı kaşıntılarda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunurken, ailede sadece bir kişide dahi uyuz hastalığı tespit edilirse ailedeki herkesin tedavi altına alınması gerektiğinin önemini belirttiler.
Uyuz rahatsızlığı tespit edildiğinde hemen ilaç tedavisine başlanıldığını belirten uzmanlar, evdeki eşyaların dezenfekte edilmesi, kullanılan çamaşır ve çarşafların yüksek derecede yıkanması gerektiğini belirtirken hastalığın hijyen kurallarına uyarak ve medikal bir tedavi ile atlatılabileceğinin altını bir kez daha çizdiler.